Další akce 2012

Noc s překvapením a Deskové hry 9.-10.11.2012

Hned na začátku nám byla představena Uršula Nádherná. Vy nevíte kdo to je? To je přece ponožková loutka naší vedoucí Magdy. A protože nám Uršula řekla, že je jí smutno, protože nemá žádné kamarády, tak jsme si z připravených materiálů vyrobili každý svoji loutku. Pak nás čekala pantomima a procházka noční přírodou okolo koupaliště. Úplně na konec bylo divadlo s našimi výtvory. Všichni si to náramně užili. V sobotu po snídani jsme ve školní zahradě pověsili krmítka a hned nasypali semínka pro ptáčky. Pak Magda rozdala recepty a my začali vařit. Bramborový guláš a chleba. Bohužel se chlebové bochánky pekly velmi pomalu a proto k obědu byl nejdřív guláš a o hodinu později chlebík. Až na jednu skupinu byl všechen gulášek sněden a chválen. Odpoledne ve 13,00 hod vypukly deskové hry. Bylo z čeho si vybírat. Carcassonne, Dixie, Forbes, Metro, Karibik, Virus a ještě mnoho jiných her. Účastníci se stále bavili a hráli. Přišli také tři maminky a přivedli sebou dvě malé děti, pro které byla připravena hra se zvířátky.

Hon za pokladem 19.-21.10,2012

V polovině října naše pionýrská skupina pořádala víkendovou akci v lyžařské chatě na Sádku. Počasí nám přálo, všude jinde mlhavo až deštivo, ale tady sluníčko svítilo a hřálo. Většinu z nás dovezl autobus z Domažlic do Capartic a dál se šlo pěšky na Sádek. Zbytek se vezl pohodlně auty. Hned večer jsme si povídali o orientaci podle mapy, jak se chovat v lese, co dělat když zabloudíme a ještě spoustu všelijakých zajímavostí. Také se hrály deskové hry a zpívalo při kytaře. Ráno nás čekalo uvedení teorie do praxe. Mapa, buzola a kompas se stali našimi rádci a pomocníky. Další úkol vyžadoval naše plné soustředění a důvtip k rozluštění hádanek a různých přesmyček. Odpolední vycházku na Výhledy nám vedoucí zpestřili zadáním vystavět domečky z přírodních materiálů. Večer byl plný soutěží v hádání a scének. V neděli dopoledne, v průběhu stopovačky, jsme si zopakovali získané zkušenosti ze soboty a nalezený poklad se stal odměnou pro všechny. Program ukončila soutěž o nejrychlejšího a nejzkušenějšího malíře. Poslední chvíle před odchodem na autobus nás zabavily hry s psychomotorickým padákem. Domů se nikomu z nás nechtělo, všem se tady velmi líbilo..

  Výlet Netřeb – Úlíkov 23.6.2012

Toto středeční odpoledne jsme vyrazili na výlet. Autobus nás dovezl do Kanic a odtud nás vedla cesta přes zříceninu Netřeb až do vesničky Úlíkov. Během putování nás čekalo pár úkolů. Třeba zkusit si práci s GPS, práce s digitálním fotoaparátem, najít podle mapy vyznačená místa, soutěž o největší věž ze šišek a jiné hry. Pak už jen zbývalo dojít na další zastávku a autobusem zpět do Kolovče, kde sladká tečka“zmrzlina“ ukončila naše putování.

 Noc s překvapením – 11.5. 2012 – Divadlo v oddíle

Abychom mohli být dobrými herci, musíme také zvládat řeč těla. Proto jsme rozhodli si zahrát několik her, v kterých si vyzkoušíme pantomimu. Už ta první dala někomu zabrat a jiným stačilo pár pohybů a bodovali. No zkuste třeba předvést popeláře, harfenistku, dort, růži, Rákosníčka, Červenou Karkulku či sedmého trpaslíka. Není to jednoduché přijít na ten správný výraz i gesto, když vás tlačí čas a musíte předvést co nejvíce předmětů či osob. Ale děti to zvládaly poměrně dobře. Po prvních nesmělých pokusech se přestávají stydět a jdou do toho naplno a nakonec ještě žadoní: „Ještě, ještě“. Tak co nezkusit naši fantazii. Z novinového papíru umačkáme kouli a tu si v kruhu podáváme třeba jako těžký kámen. „Pozor! Co kdyby někomu spadl na nohu!“ Kámen se však po chvíli mění na horký brambor. „Au au, to pálí!“ Brambora poskakuje v rukách a podává se dál a dál. Náhle je z ní velká pocukrovaná kobliha, které vytéká z boku marmeláda. Někteří se tak vžili do role, že se s chutí zakusují do novin.Mám pocit, že se nám tyhle hry s pantomimou velmi povedly.

 

Zelená Lhota – 30.3-1.4.2012 – Ve sportu je zábava

Venku svítí sluníčko, ale teploměr ukazuje jen 10 stupňů nad nulou. Nám to však nevadí, přece se zahřejeme při hře. A co máme připraveno? Pethokej, ověřujeme příklad dobré praxe. Po vysvětlení pravidel a vyměření hřiště, nastupují hráči na čáry. Už při prvních zkušebních kolech je jasné, že to bude hra plná adrenalinu, akce a také, že Štěstěna se bude chvíli přiklánět na jednu či na druhou stranu. „Tak pozor!“ „Šest!“Zazní z úst vedoucího. A z obou stran hřiště vybíhá hráč s tímto číslem. U chopí do ruky připravenou PETlahev a snaží se, aby byl u plechovky, stojící ve středu, co nejdříve a mohl ji údery dostat za soupeřovu hranici. „Góóól!“ „Hurá!“ Hřmí z jedné strany, zatímco druhá se mračí. Ale za chvíli se situace otočí a vše je jinak. Inu, je to hra rychlá, výsledky jsou hned vidět a záleží, jak silného máte protihráče a jakou zvolíte taktiku. S výsledky jsou spokojeni všichni. Každý se snažil co mohl a užil si svoji chvilku úspěchu i prohry.

Noc s překvapením a Sportovní dopoledne  17. a 18. února 2012

Dnešní Noc s překvapením začala povídáním o našich sousedních státech, jakou řečí se tam mluví, jaká jsou hlavní města, jaké mají známé stavby či jiné zajímavosti. Poznávali a zapichovali jsme státní vlajky do mapy Evropy a nakonec si uvařili čaj a mazali sendviče jako v Anglii. Pak jsme si povídali o kamarádství , našich zájmech a hráli hru „Poznej svého přítele“. Jako další jsme z papíru vystřihovali domky a sestavili si svoje město, které nám vytvořilo herní plochu, kde jsme posunovali házením kostky figurkou. Když se zastavila před významným domem, tak hráč musel povědět co o tom domě zná. To už bylo hodně pozdě, tak jsme šli spát. Ráno nás čekalo Sportovní dopoledne v tělocvičně místní ZŠ. Hráli jsme různé hry s přeběhy, štafetu a hry s psychomotorickým padákem.