Ledová Praha         30.1.-1.2.2015

Tak jsme opět na Ledové Praze!  Každý rok je něco nového, co spolu navštívíme.             Jako první na programu nám vedoucí objednali prohlídku výstavy pohádky Tři bratři režiséra  Jana Svěráka. Krásné šaty, dobové kulisy a různé filmové pomůcky zcela zastřela postava vlka. Byl opravdu děsivý a nebezpečně vyhlížející. Dále nás čekalo Zrcadlové bludiště a Kaleidoskopické kino na Můstku.


U pokladny všem rozdávali  igelitové rukavice, abychom neomakali skla až budeme narážet v zákoutích bludiště do zrcadel ve slepých uličkách. V muzeu Gastronomie nám průvodkyně vysvětlila a ukázala, jak se žilo, vařilo a jedlo od doby kamenné do současnosti. Prohlídka, byť  velmi zajímavá, naši skupinku moc nenadchla, protože většinu dětí hodně bolely nohy a každá možnost k usednutí byla vítaná. Proto nadšení o informaci občerstvení a odpočinku v nedalekém obchodním centru Palladium neznalo mezí.
Po menších obtížích, kdy vedoucí nemohli nalézt správné dopravní spoje k bobové dráze, jsme celí šťastní dorazili ke kýženým bobům a již svištěli vysokou rychlostí vpřed. Pak už nám nezbylo než se vrátit do školy a dobře se vyspat na další den.
Botanická zahrada-skleník Fata Morgana byl náš cíl  sobotního rána. Po prohlídce jsme se rozdělili do dvou skupin a vydali se lovit kešky, připravené jen pro tuto akci. Dané souřadnice vodily naše skupinky po starých zaniklých pražských kinech. Po dobrém obědě a rozmrznutí  všech končetin zdoláváme výstupem věž na Staroměstskou radnici. Chvíli obdivujeme oživlé sochy a pouliční hudebníky před orlojem  a pak odcházíme směr Karlův most.
Blíží se večer a s ním koncert Děti dětem, kde nesmíme chybět. Zajímavý program ukončuje skupina ABBA revival a roztancuje celý sál známými písničkami. Spokojeni pospícháme do svých pelíšků a těšíme se na neděli.   Celé dopoledne trávíme v Modré škole na PragoFFestu. Je zde mnoho počítačových, deskových, muzikálních a jiných her v nabídce, že není možno je všechny vyzkoušet. Vždyť už čeká vlak, aby nás dovezl zpět domů.
Spokojení a nadšení míříme domů.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nové. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.