RESET 12.-14.6.2015

fotoreset

RESET  2015  Republikové setkání pionýrských oddílů

V pátek 12.6. se naše pionýrská skupina vypravila spolu s dalšími pionýrskými skupinami z okolí Domažlic na cestu autobusem do Prahy do kempu Džbán. Nejdříve nás čekalo ubytování a  tak jsme se vrhli na stavění stanů. Byli jsme brzo hotoví  a tak jsme pomohli i ostatním skupinám, které měly problémy. Po večeři využíváme možnost se zapsat na různé sobotní dílny.  Následuje slavnostním přivítání a páteční večer je zakončen  šermířským vystoupením skupiny Avalon .

Sobota je dnem napěchovaným aktivitami. Po celý den byla možnost zakoupit ve stánku Mozaika věci s logem Pionýra, např. propisky, trika, hrnečky, svačinové boxy, přívěšky, apod. Naší  první dílnou bylo vypalování ornamentů do dřevěných placiček pomocí hřebíčku nahřátého plamínkem svíčky. Další bod v programu – zápasení dvojic v nafukovací bojové aréně obřími nafukovacími kladivy a pak střelba z laserových pušek na pohyblivý cíl. Po obědě si všichni nechali vytetovat hennou na tělo obrázek. Poté nás čekal bumperball, kde oblečeni do gumových koulí pobíháme a snažíme se narážet do ostatních. Chůze na skákacích botách, to je teda něco! Tohle jsme si užili opravdu maximálně. Bubnování v kruhu nám přišlo taky velmi zajímavé a nakonec si každý z nás vyrobil placku na památku. Sobotní večer zakončil koncert kapely Kašpárek v rohlíku, na kterém se tančilo či skákalo na „Bejbypank“.
V neděli dopoledne na slavnostním nástupu pořadatelé poděkovali všem pionýrským skupinám za účast a každé skupině předali Pamětní list, krásné přívěšky ve tvaru džbánu a pytel bonbonů.  Sbalili jsme se a vyrážíme na zpáteční cestu do Domažlic. Po cestě vychutnáváme bagetu a  probíráme různé zážitky z předchozího dne. Tak nám cesta uběhla rychle a okolo 16:00 hodiny  vjíždíme do Domažlic.
Příspěvek byl publikován v rubrice Nové. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.