Na Ledové Praze od Kamči Plzákové

Poslední lednový víkend, tedy 29. 1. až 31. 1., se v Praze konala pionýrská akce Ledová kamca2Praha, které se účastnil i náš oddíl PS Kolo Koloveč. Byla to má první akce tohoto druhu a nevěděla jsem, co mám očekávat. Jsem tedy ráda, že mohu říct, že jsem nemohla nic vytknout. Ale všechno pěkně popořádku.
Po dlouhé a únavné cestě autobusem jsme konečně do Prahy dorazili. S batohy na zádech a taškami v rukou jsme se ubytovali v základní škole, která byla tak ochotná a na tyto dvě noci nám poskytla potřebné zázemí. Zde se odhodila přebytečná zátěž, aby nás na naší cestě po Praze nic netížilo a nezbývalo, než vyrazit se kochat krásami Prahy!
První nás čekala socha Jana Žižky. Některým z nás dalo práci se tam nahoru vyšplhat (je totiž na vysokém kopci), ale ten výhled za to stál. Společná fotka u samotné sochy taky nesměla chybět. Brzy se ale muselo pokračovat dál.
S krátkou zastávkou v luxusní belgické čokoládovně, kde jsme podráždili naše chuťové buňky, jsme se přesunuli do samotné Staroměstské radnice. Díky poutavému výkladu si musel každý z nás něco zapamatovat a odnést. Po krátké přestávce na najezení a nabrání nových sil ve fast foodu u Karlova mostu se vyrazilo na strašidelnou cestu, dokonce i se samotným strašidlem. Ke spoustě domů se v Praze váže zajímavá pověst a ona paní, jež nás celou cestu provázela, je uměla tak krásně vylíčit, až se mi tajil dech.
Zakončením večera se stala bobová dráha. Přeci jen – musíme někde zkusit poznat něco více, než historii Prahy. Po návratu do dočasného domova v prostorách základní školy probíhal individuální program. Někteří z nás si povídali, hráli nějaké hry a celkově jsme se bavili. Spánek tedy přišel až k půlnoci.
Ani v sobotu jsme nezaháleli. Celé dopoledne jsme praktikovali geocatching – putování podle souřadnic v GPS a hledání odpovědí na otázky, které nám pak daly dohromady výsledné souřadnice konečné kešky – našeho cíle. Chodili jsme po starých lékárnách a i zde jsme objevili zajímavé kouty našeho hlavního města. Po doplnění sil díky obědu jsme se dostavili do malého, nenápadného domku. Zde se nacházela „oživlá laboratoř“, kde se zjevili alchymisté z dávných let a předvedli nám vskutku zajímavé pokusy. Nemohli jsme také zanedbat novější stránku Prahy, a proto naše další cesta vedla do nákupního centra. Zde jsme se opět občerstvili dobrým jídlem, někteří z nás se dokonce stihli podívat do obchodů. Nakonec jsme navštívili 5D kino, které bylo jistě pro každého z nás jistě silným zážitkem.
Poslední na programu dne byl koncert Děti dětem, kde vystupovaly talentované děti všech věkových kategorií. Bylo pěkné vidět tolik talentu na jednom místě. Pak už jen zbýval přejezd metrem do školy, kde jsme byli rádi, že můžeme zalézt do spacáků a načerpat sílu. Poslední dopoledne padlo na PragoFFest, velký popkulturní festival s hpodně zábavou pro všechny hráče. Bylo zajímavé vyzkoušet si různé hry například od Wii nebo PlayStationu. S úderem dvanácté hodiny jsme ovšem museli Prahu z vlakového nádraží opustit a vydat se vstříc domovu.
Tuto akci jsem si velmi užila. Nevím, jestli je to tím, že mám v našem oddílu samé skvělé přátele, nebo snad tím, že je Praha úžasné město. Možná tak trochu obojím. Jisté ale je, že příští rok se na nás Praha zase může těšit!

Příspěvek byl publikován v rubrice Nové. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.